decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Activitatea deputatului UDTR

Print
Anul
Ibram Iusein un nou mandat în Camera Deputaţilor 27 ianuarie 2017

Iusein Ibram, un nou mandat în Camera Deputaţilor

Iusein Ibram
Iusein Ibram

Deputatul Iusein Ibram a obțínut un nou mandat în Parlamentul României, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. Conform rezultatelor centralizate la nivel național de către Biroul Electoral Central, Iusein Ibram a obținut 5536 de voturi din care 1954 în județul Constanța. Preşedintele UDTR, domnul Osman Fedbi a declarat: „aproximativ 2000 de voturi reprezintă un rezultat bun pentru județul Constanța, unde trăieşte marea majoritate a etnicilor turci. Rezultatul scrutinului demonstrează că etnicii turci au înțeles cât de important este să fie reprezentați în Parlament şi să beneficieze de cadrul legislativ necesar promovării şi perpetuării valorilor etno-culturale”.

La rândul său, deputatul Iusein Ibram a afirmat: „noul mandat de deputat obținut în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie mă motivează şi mă obligă să continui proiectele legate de comunitatea turcă. Dacă în mandatul trecut am reuşit să inițiez şi să văd promulgată Legea nr. 223/2016 privind instituirea Zilei Limbii Turce în data de 5 iunie, în această legislatură voi face tot ce îmi stă în putere să înființez la Constanța un Centru Cultural Multietnic. Un alt proiect pe care vreau să îl definitivez în cel mai scurt timp este mutarea Colegiului Național «Kemal Atatürk» de la Medgidia la Constanța.”

Domnul Ibram Iusein este deputat din partea Uniunii Democrate Turce din România din anul 2004 şi în prezent deține funcția de preşedinte al Comisiei permanente pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităților naționale a Camerei Deputaílor. Iusein Ibram este licențiat în Ştiințe Juridice şi deține studii postuniversitare în Managementul Instituțiilor Publice.

PR UDTR,

27 ianuarie 2017
Ibram Iusein desemnat să candideze pentru un nou mandat de deputat 2 august 2016

Ibram Iusein desemnat să candideze pentru un nou mandat de deputat

Desemnare candidat deputat
Ibram Iusein desemnat să candideze

Uniunea Democrată Turcă din România şi-a desemnat , la Tulcea, candidatul la fucția de deputat în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinței Naționale a UDTR care a reunit 89 de delegați din totalul de 108. Lucrările conferinței au fost conduse de preşedintele Osman Fedbi alături de un prezidiu format din: Iusein Gemal – prim-vicepreşedinte, Ibraim Ervin – secretar general, Vildan Bormambet – vicepreşedinte şi Gülten Abdula – preşedinte, filiala Galați.

Candidatul UDTR la funcția de deputat, domnul Ibram Iusein a fost desemnat cu 83 de voturi – pentru şi 6 – împotrivă, să candideze şi să reprezinte comunitatea turcă în Parlament, în viitoarea Legislatură 2016-2020.

Domnul Ibram Iusein este deputat din partea Uniunii Democrate Turce din România din anul 2004 şi în prezent deține funcția de preşedinte al comisiei permanente pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităților naționale dar şi pe cea de vicepreşedinte a comisiei permanente a Camerei Deputaților şi Senatului privind statutul deputaților şi al senatorilor, organizarea şi funcționarea şedințelor comune ale Camerei deputaților şi Senatului. Dacă va fi ales deputat şi în viitoarea Legislatură, deputatul Iusein Ibram îşi doreşte să reuşească, prin demersurile întreprinse deja, să mute Colegiul Național «M.K. Atatürk» de la Medgidia la Constanța şi să înființeze un Centru Cultural Multietnic tot la Constanța.
Iusein Ibram este licențiat în Ştiințe Juridice şi deține studii postuniversitare în Managementul Instituțiilor Publice.

PR UDTR,

2 august 2016
Mesaj 3 martie 2016

Mesaj

Către
Familia Regală

Am aflat cu îngrijorare de problemele de sănătate ale Majestății Sale, Regele Mihai, care trece în această perioadă prin momente dificile. Îi transmitem în numele nostru şi al comunității turce din România pe care o reprezentăm, multă sănătate şi puterea de a depăşi această cumpănă a vieții! Fie ca Dumnezeu să îi aline suferința şi să se însănătoşească!

Comunitatea turcă din România va păstra mereu un profund respect Familiei Regale şi nu va uita niciodată hotărârea regelui Catol I de a ridica în semn de omagiu, un lăcaş de cult musulmanilor din Constanța, edificiu arhitectural care dăinuie şi astăzi, fiind un simbol al oraşului.

Preşedinte UDTR, Ing.
Deputat,

3 martie 2016
Întrevederea Deputatul Iusein Ibram şi a membrilor grupului minorităţilor naţionale cu Preşedintele României 20 mai 2015

Întrevederea Deputatului Iusein Ibram
şi a membrilor grupului minorităţilor naţionale
cu Preşedintele României

Deputatii minoritatilor la Cotroceni
Deputatii minoritatilor la Cotroceni
Deputații minorităților
la Cotroceni

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit în data de cu membrii grupului parlamentar al minorităților naționale, din care a făcut parte şi deputatul UDTR, domnul Iusein Ibram. Discuțiile au vizat teme de interes pentru minoritățile naționale, care în opinia Preşedintelui României au reprezentat constant un factor de echilibru şi stabilitate în sistemul politic din România, în ultimii 25 de ani.

Conform Administrației Prezidențiale, Preşedintele României a transmis întreaga sa apreciere pentru eforturile organizațiilor minorităților naționale şi cele ale Grupului parlamentar de a promova constant valori şi principii democratice şi europene, pentru deschiderea permanentă pentru cooperare, dialog şi construcție împreună cu reprezentanții majorității.

Totodată, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şi-a exprimat convingerea că „acest model de cooperare trebuie continuat şi îmbogățit, fiind parte esențială a viziunii sale privind statul român şi guvernarea.” În opinia sa, societatea şi statul român au nevoie de contribuția minorităților naționale la procesul de schimbare pe care îl parcurg în prezent, dar şi la proiectele naționale pe termen lung. Preşedintele României a mai subliniat că „obiectivele sale de mandat privind aplicarea legilor, funcționarea instituțiilor şi buna guvernare vor avea efecte pozitive inclusiv în ceea ce priveşte respectarea drepturilor minorităților naționale”.

Conform aceluiaşi comunicat de presă remis de Administrația Prezidențială, membrii Grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților au adus în discuție nevoia de a avea un proiect de țară asumat de întreaga societate românească, necesitatea păstrării identității etnice şi a dreptului de a studia în limba maternă, situația actuală din sistemul sanitar românesc, precum şi problema acordării cetățeniei române pentru cei care au studiat în România. În cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni a mai fost abordată problema restituirii proprietăților comunităților etnice şi religioase preluate abuziv de statul român şi adoptarea unui cadru legal pentru protejarea monumentelor istorice.

PR UDTR,

20 mai 2015
Participarea liderilor UDTR la actiunea umanitara organizata cu prilejul Ramazan Bayram 28 iulie 2014

Participarea liderilor UDTR la acţiunea umanitară
organizată cu prilejul Ramazan Bayram

Actiune umanitara de Ramazan Bayram
Actiune umanitara de Ramazan Bayram
Acțiune umanitară
de Ramazan Bayram

Președintele UDTR Osman Fedbi și deputatul Iusein Ibram, împreună cu secretarul general Ervin Ibraim, au participat în data de la o acțiune umanitară organizată în județul Constanța, cu ocazia Sărbătorii Ramazanului. Acțiunea a fost organizată de Ambasada Republicii Turcia la București, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci – TIAD București și Dobrogea împreună cu Muftiatul Cultului Musulman din România.

Prima localitate în care au fost distribuite pachete a fost Cobadin. Au urmat Independența, Fântâna Mare, Medgidia și Cernavodă. La Cobadin, Fântâna Mare și Cernavodă au participat și liderii filialelor UDTR – Raim Naim, Memet Sebatin și Musa Caidar. Președintele UDTR, Osman Fedbi a declarat: „Sperăm ca alimentele primite de etnicii turci nevoiași să le aducă bucurie în suflet atât lor cât și famililor acestora. Astfel de acțiuni au devenit tradiționale în preajma sărbătorilor religioase și sunt un prilej de a ne întâlni cu membrii comunității și de a le ura: Ramazan Bayramınız Hayırlı olsun!”.

Conform declarației consulului general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozçalışkan, au fost distribuite 1140 de pachete cu alimente care conțineau printre altele zahăr, orez, făină, paste, ulei și potocale. Diplomatul turc a mai spus că „prezența ambasadorului Ömür Şölendil demonstrează importanța pe care diplomații turci acreditați în România și oamenii de afaceri o acordă etnicilor turci și tătari, în pragul Sărbătorii Ramazanului”. „Este o acțiune care dorim să ajungă la sufletele oamenilor și să îi facă să nu uite că suntem alături de ei atunci când au nevoie” a conchis Ali Bozçalışkan, care le-a mulțumit oamenilor de afaceri turci pentru sprijinul acordat în achiziționarea alimentelor distribuite.

La acțiunea umanitară au participat: ambasadorul Republicii Turcia la București Ömür Şölendil, consulul general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozçalışkan, viceconsulul Özgen Topçu, ataşatul de cult islamic Aytekin Akçin, președintele TIAD Aykut Akbulut, președintele TIAD Dobrogea Zeki Uysal, Ömer Süsli – membru al consiliului consultativ pentru turcii din exterior și comunitățile asociate, muftiul cultului musulman din România Murat Iusuf, deputații Iusein Ibram și Amet Varol precum și subprefecții Levent Accoium și Ersun Anefi.

PR UDTR,

28 iulie 2014
Deputatul Iusein Ibram in vizita oficiala in Republica Turcia 7 februarie 2014

Deputatul Iusein Ibram în vizită oficială
în Republica Turcia

Iusein cu Basescu la Ankara
Iusein cu Băsescu
la Ankara

În perioada 5-6 februarie 2014, deputatul Iusein Ibram a întreprins o vizită în Republică Turcia, în calitate de membru al delegației oficiale condusă de președintele Traian Băsescu. Programul vizitei a cuprins convorbiri oficiale cu participarea membrilor delegațiilor cu președintele Abdulah Gül, discuții cu președintele Marii Adunări Naționale Cemil Cicek precum și cu premierul Regep Tayyip Erdogan. În prima zi a vizitei oficiale șeful statului și membrii delegației s-au întâlnit la sediul Ambasadei României de la Ankara cu reprezentanții comunității române din Turcia precum și cu studenții români care învață la Ankara. În data de 6 februarie, deputatul Iusein Ibram a luat parte la lucrările Forumului economic româno-turc pentru investiții și comerț.

Conform declarațiilor deputatului Iusein Ibram, în cadrul discuțiilor oficiale a fost abordată și problema construirii unei geamii în cartierul Crângași din București, pe un teren pus la dispoziție de Primărie. Lucrările vor demara de îndată ce vor fi obținute toate autorizațiile și avizele necesare construirii lăcașului de cult. Fondurile sunt puse la dispoziție de Ministerul Culturii și investiția se va realiza prin intermediul Muftiatului Cultului Musulman din România.

PR UDTR,

7 februarie 2014
Deputatul Iusein Ibram in dialog cu tinerii etnici turci din Constanta 11 noiembrie 2013

Deputatul Iusein Ibram în dialog cu tinerii etnici turci din Constanța

la statuia din Tulcea
La statuia din Tulcea

În data de , un grup de tineri din cadrul ansamblului folcloric „Fidanlar” s-a întâlnit cu deputatul Iusein Ibram, la sediul filialei UDTR din Tulcea. Discuțiile s-au axat în principal pe probleme educaționale, tinerii fiind încurajați de deputatul UDTR să își continue studiile și să acceadă în învățământul universitar pentru a avea mai multe șanse pe piața forței de muncă din țară sau din Europa. Deputatul Iusein Ibram a declarat: „voi, generația tânără reprezentanți viitorul comunității turce din România. Avem nevoie de tineri educați cu un nivel înalt de pregătire care să devină lideri ai comunității.”

Cu prilejul împlinirii la 10 noiembrie a 75 de ani de la trecerea în neființă a fondatorului Republicii Turcia, tinerii însoțiți de parlamentarul român au depus flori la bustul lui Mustafa Kemal Atatürk situat în Parcul Minorităților din localitate. Programul tinerilor constănțeni la Tulcea a mai cuprins o vizită la Geamia Azizie, monument istoric construit în 1877 de Ismail Pașa dar și la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării.

PR UDTR,

11 noiembrie 2013
Participarea liderilor UDTR la actuni umanitare in preajma Sarbatorii Ramazanului 7 august 2013

Participarea liderilor UDTR la acţiuni umanitare
în preajma Sărbătorii Ramazanului

Actiune umanitara
Acțiune umanitară

În data de , deputatul Iusein Ibram și secretarul general, Ervin Ibraim au participat la o acțiune umanitară alături de muftiul cultului musulman din România, Muurat Iusuf și de ambasadorul Republicii Turcia la București, Omür Șölendil. Delegația formată din reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din București și Dobrogea, dar și din membri ai misiunii diplomatice a Republicii Turcia în România, a oferit pachete cu alimente credincioșilor musulmani din localitățile: Călărași, Medgidia, Castelu, Cobadin, Independența și Fântâna Mare. În aceeași seară, deputatul Iusein Ibram a participat în localitatea Cobadin la cina de iftar oferită de Ömer Susli, consilier în Consiliul Consultativ pentru Turcii din Exterior, regiunea Balcanilor. La cină au mai luat parte alături de muftiul Murat Iusuf, ambasadorul Republicii Turcia la București, Omür Șölendil și Însărcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA, în România, Duane Butcher.

PR UDTR,

7 august 2013