decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


26 ianuarie 2010

Radio T aniversează un an de când a emis pentru prima dată în eter. Radio T emite de un an de zile pe frecvența de 104,40 Mhz și este singurul post de radio din peisajul mediatic dobrogean care difuzează timp de 9 ore emisiuni în limbile română și turcă.

Radio T a fost înființat în scopul de a satisface cerințele comunității turce din Dobrogea de a avea nu numai o revista bilingvă, ci și un alt mijloc de comunicare de masă în limba maternă unde să își promoveze evenimentele, tradițiile, obiceiurile și credința religioasă. Radio T difuzează în limbile română și turcă emisiuni: informative, culturale, de sănătate, pe teme religioase și muzicale.

Demersurile de înființare a Radio T au început în anul 2008 prin eforturile susținute ale Uniunii Democrate Turce din România, ale Muftiatului Cultului Musulman din România și cu sprijinul Consulatului Republicii Turcia la Constanța, fiind finalizate o dată cu obținerea deciziei de autorizare audiovizuală nr. 1565.0 din 27 ianuarie 2009, din partea CNA.

Directorul Radio T, profesorul Ervin Ibraim a declarat: ”Pe parcurusul unui an de zile am reușit să ne creăm un segment de ascultători fideli ai programelor Radio T. Aceștia nu sunt numai de etnie turcă ori tătară ci sunt și români, iubitori de muzică turcească. Chiar dacă emitem numai de un an de zile echipa redacțională a urmat un stagiu de perfecționare la TRT, postul național de radio din Turcia familiarizându-se cu aparatura de ultimă generație și cu noile tendințe mediatice”.


Print