decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


26 noiembrie 2010

Uniunea Democrată Turcă din România organizează masa rotundă cu tema: «Ani de aur». Evenimentul este organizat de comisia de femei din cadrul UDTR cu scopul de a promova identitatea etnică și de a aduce un omagiu femeilor de etnie turcă, în vârstă de peste 70 ani.

În cadrul aceluiași eveniment va fi vernisată și o expoziție de țesături tradiționale turcești, păstrate de-a lungul timpului în lăzile de zestre ale bunicilor.

Președintele comisiei de femei Amet Melec a declarat: „am conceput acest proiect cu gândul la mamele și bunicile noastre care și-au dedicat întreaga viață familiei, educației copiilor și nepoților. Există turcoaice care au făcut carieră în diverse domenii de activitate, implicându-se în viața socială românească dar cele mai multe dintre ele și-au consacrat viața familiei, învățându-i pe copii limba maternă,educându-i în spiritul păstrarii identității etnice și a religiei islamice”.

Uniunea Democrată Turcă din România va oferi diplome și premii unui număr de 20 de femei care s-au remarcat în cadrul comunității, de la filialele din Constanța, Tulcea, Medgidia, Mangalia, Cobadin, Cernavoda, Cumpăna, Techirghiol, Valu lui Traian și Fântâna Mare.

Evenimentul se va desfășura la restaurantul „Colonadelor” din Constanța începând cu orele 13.00.


Print