decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


17 decembrie 2010

Uniunea Democrată Turcă din România aniversează , două decenii de existență. Cu acest prilej vor fi omagiate personalități din cadrul comunității turce, dar și etnici care și-au adus contribuția la promovarea valorilor culturale și spirituale ale etniei.

Printre cei premiați se numără membrii fondatori ai uniunii, cei care au deținut de-a lungul timpului funcția de președinte și de secretar general precum și cei care au reprezentat și reprezintă comunitatea turcă, în Parlament. Vor primi plachete omagiale cu însemnele uniunii, liderii instituțiilor cu care UDTR a colaborat pe parcursul existentei și care au sprijinit acțiunile de promovare a identității etnice a turcilor din Dobrogea.

În cadrul evenimentului va fi lansat volumul intitulat: «UDTR – douăzeci de ani de activitate» avându-i ca autori pe Melek Osman, Nilgun Panaitescu și Minever Omer.

Președintele UDTR ing. Osman Fedbi a declarat: „Se împlinesc douăzeci de ani de când etnicii turci din România și-au creat o organizație în scopul promovării identității etnice și religioase. Sunt douazeci de ani de muncă pentru liderii comunității, ani în care am reușit să ne promovăm cultura, tradițiile obiceiurile dar și să ne implicăm activ în viața socială și politică a țării. Cred că în acești ani am reușit să creăm imaginea unei comunități etnice deschise, dornică să fie cunoscută în special prin valorile sale culturale cu care contribuim la îmbogățirea zestrei multiculturale a Dobrogei”.

La eveniment vor participa: președintele UDTR ing. Osman Fedbi, prim-vicepreședintele Iusein Gemal, secretarul general, prof. Ervin Ibraim precum și deputatul Iusein Ibram. Vor mai participa la momentul aniversar: subsecretarul de stat din cadrul D.R.I. Sali Negiat, subprefectul județului Constanța, Aidun Curt-Mola, muftiul cultului musulman din România, Muurat Iusuf, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz și președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Haci Vural.

Evenimentul se va desfășura la Terasa „Colonadelor” din Constanța, începând cu orele 12.00.


Print