decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


12 februarie 2011

Conferinţa „Comunitatea turcă din România, trecut, prezent şi viitor”

Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România şi cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează , conferinţa cu tema: „Comunitatea turcă din România, trecut, prezent şi viitor”. Conferinţa va fi susţinută de profesorul turcolog Mustafa Mehmet Ali, personaliate marcantă a comunităţii turce care şi-a dedicat întreaga carieră cercetării documentelor otomane referitoare la istoria României şi Turciei.

Mustafa Mehmet Ali este autorul volumului „Istoria Turcilor” şi traducătorul Coranului în limba română. A fost distins în 1976 cu premiul Academiei Române şi a obţinut Premiul Asociaţiei Intelectualilor şi Scriitorilor Turci din Balcani în 2002.

La eveniment vor participa preşedintele UDTR, ing. Osman Fedbi şi deputatul Iusein Ibram, preşedinţi ai comisiilor de specialitate din cadrul uniunii, lideri ai UDTTMR. La conferinţă vor participa şi elevii care urmează cursurile de limba turcă organizate de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa precum şi cei care studiază aceeaşi limbă în cadrul Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti.

Conferinţa face parte dintr-un program de promovare a istoriei şi valorilor culturale ale etnicilor turci din România desfăşurat de reprezentanţele diplomatice ale Republicii Turcia la Bucureşti şi Constanţa în parteneriat cu UDTR şi UDTTMR.
Conferinţa se va desfăşura începând cu orele 13.00, la sediul Ambasadei Republicii Turcia din Bucureşti.

PR UDTR,


Print