decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


10 iulie 2013

Întrevederea liderilor UDTR cu diplomatul american Kendra E. Pace

Kendra Pace
Kendra Pace
Kendra Pace

Liderii Uniunii Democrate Turce din România au avut , la Constanța, o întrevedere cu doamna Kendra E. Pace, ofițer politic, responsabil cu drepturile omului în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, la București.

Discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă cordială, fiind abordate problemele de ordin politic și social ale comunității turce din România. Atât președintele UDTR, ing. Osman Fedbi cât și secretarul general, prof. Ervin Ibraim au sublinat faptul că etnicii turci din România reprezintă o comunitate istorică, o minoritate națională care practică un islam moderat. În cadrul întâlnirii, președintele UDTR a declarat: „comunitatea turcă are relații bune de colaborare cu toate minoritățile etnice, cu instituțiile statului român dar în același timp încercăm să dezvoltăm și relații de cooperare, cu musulmanii din alte țări prin intermediul reprezentanțelor diplomatice și a diplomaților acreditați în România”. Cei doi lideri au mai adus în discuție faptul că cele mai mari probleme ale minorității turce le constituie cele sociale, care atrag cu sine un nivel redus de educație al etnicilor turci, din mediul rural.

La finalul întrevederii, președintele UDTR i-a înmânat diplomatului american Kendra E. Pace o plachetă cu însemnele uniunii. Kendra E. Pace este căsătorită, are doi copii și se află în România de două luni de zile.

PR UDTR,


Print