decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


9 martie 2014

Ziua Internaţională a Femeii sărbătorită de UDTR

Ziua Femeii 2014
Ziua Femeii 2014

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat începutul primăverii printr-o serie de manifestări socio-culturale dedicate Zilei Internaționale a Femeii. Astfel, comisia de femei din cadrul UDTR a organizat în perioada 7-8 martie, la filialele din Constanța, Tulcea, Babadag și Techirghiol dezbateri cu tema «Rolul femeii de etnie turcă în societate și în familie».

Conform declarațiilor președintelui comisiei de femei Amet Melec dezbaterile au fost organizate cu scopul de a marca Ziua Internațională a Femeii și au reunit un număr de peste 500 de femei de etnie turcă de la filialele uniunii din județele Constanța și Tulcea. În cadrul evenimentului de la Constanța desfășurat în data de 7 martie alături de conducerea comisiei de femei a UDTR s-a aflat și soția consulului general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozcaliskan, Pouneh Bozçalıșkan dar și atașatul comercial al Republicii Turcia la Constanța, Sezen Leventoğlu împreună cu Senye Guneș Tanay director Turkish Airlines Constanța. Dezbaterea de la Constanța s-a încheiat cu o serată turcească. La Tulcea doamnele din comunitate au fost felicitate cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii de deputatul Iusein Ibram și i-au avut ca oaspeți la sediul uniunii pe ambasadorul Republicii Turcia la București Ömür Șölendil și pe Omer Susli reprezentantul Directoratului pentru turcii din străinătate și organizațiile asociate.

Ziua Internațională a Femeii a fost marcată la Babadag și Techirghiol. La Babadag, doamnele din comunitate au fost felicitate de președintele filalei UDTR din localitate, Accan Mologani.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, președintele UDTR Osman Fedbi a declarat: „doamnele de etnie turcă sunt cele care dau viață comunității și asigură păstrarea identității etnice și religioase. Din acest motiv le respectăm și le prețuim pentru tot efortul pe care îl depun în familie dar și în plan profesional. Cu prilejul Zilei de 8 Martie le urăm doamnelor și domnișoarelor de etnie turcă un sincer: La mulți ani!”

PR UDTR,


Print