decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


28 aprilie 2014

Turcia întărește relaţiile cu turcii din străinătate

Experti turci la UDTR
Experți turci la UDTR

O delegație formată din experți din cadrul Departamentului pentru turcii din străinătate și comunitățile asociate, aflat în subordinea cabinetului primului ministru al Republicii Turcia, Regep Tayyip Erdogan a fost primită de conducerea UDTR. Delegația a fost formată din Mustafa Ertürk, Fatma Inge - experți și Cenk Tanay viceconsul al Republicii Turcia la Constanța.

În debutul întrevederii, președintele UDTR Osman Fedbi le-a prezentat oficialilor turci câteva date succinte despre comunitatea turcă din Dobrogea precum și despre activitățile care se desfășoară în cadrul uniunii. Prezent la întrevedere, președintele comisiei de învățământ prof. Vildan Bormambet a ridicat problema materialelor didactice necesare profesorilor în cadrul procesului educațional și a solicitat sprijin din partea Departamentului pentru turcii din străinătate. Președintele comisiei de cultură Serin Turkoğlu a vorbit despre activitățile derulate în cadrul uniunii pentru promovarea zestrei culturale a etnicilor turci din Dobrogea.
Discuțiile au continuat și s-au axat în principal pe oferta educațională și pe sistemul de burse oferit de Guvernul Republicii Turcia pentru turcii din exterior. Turcia asigură burse de studii în sistemul universitar cu examen de licență, master dar și pentru teze de doctorat. Membrii delegației au afirmat că numărul studenților din România care solicită burse de studii este în scădere și că solicitanții întâmpină anumite greutăți în completarea formularelor referitoare la modul în care își doresc să se desfășoare modulele de curs.
În finalul întrevederii președintele UDTR Osman Fedbi le-a oferit musafirilor o plachetă cu însemnele uniunii.

Tot în aceeași zi, delegația din Republica Turcia a fost primită de directorul Radio T prof. Ervin Ibraim, la sediul instituției pe care o conduce.
Detalii despre bursele oferite de statul turc pot fi obținute accesând site-ul turkiyeburslari.gov.tr.

PR UDTR,


Print