decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


16 mai 2014

Noul Director al Centrului Cultural Turc «Yunus Emre» oaspete al liderilor UDTR

Ali Oguzhan Yuksel la UDTR
Ali Oğuzhan Yuksel
la UDTR

Președintele UDTR Osman Fedbi și secretarul general Ervin Ibraim l-au primit în data de pe noul director al Centrului Cultural Turc «Yunus Emre» din Constanța, Ali Oğuzhan Yuksel. A fost prima vizită a lui Ali Oğuzhan Yuksel la sediul Uniunii Democrate Turce din România, după preluarea postului de director al Centrului Cultural Turc «Yunus Emre».

Discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă cordială cei doi lideri prezentându-i oaspetelui câteva date succinte despre istoricul comunității turce din România și despre activitățile desfășurate în cadrul uniunii.
În cadrul întâlnirii, directorul Ali Oğuzhan Yuksel a amintit că a fost plăcut impresionat de rămășițele cetății otomane de la Hârșova pe care a vizitat-o cu prilejul Simpozionului „Hârșova, veche cetate otomană” organizat de UDTR în parteneriat cu Muzeul «Carsium» din localitate.
Ali Oğuzhan Yuksel a declarat: „Ne dorim ca Centrul Cultural «Yunus Emre» să fie o punte de legătură între cele două culturi, turcă și română. Sopul nostru este să aducem cultura turcă în România și să exportăm cultura română în Turcia”.
La sfârșitul întrevederii, liderii UDTR i-au înmânat oaspetelui din Turcia o plachetă cu însemnele Uniunii. La eveniment au participat și redactorii revistei „Hakses” și ai Radio T.

Ali Oğuzhan Yuksel este de profesie matematician și deține un doctorat în Logică. Înainte să preia conducerea Centrului Cultural «Yunus Emre» din Constanța, Ali Oğuzhan Yuksel a lucrat în Afganistan, la centrul omolog din Kabul.

PR UDTR,


Print