decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


26 mai 2014

Participarea liderilor UDTR la manifestările culturale
organizate de Primăria Cumpăna

UDTR la Cumpana
UDTR la Cumpana
UDTR la Cumpăna

Președintele UDTR Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim și președintele comisiei de femei Amet Melec au participat , la manifestările culturale și sportive organizate de Primăria localității Cumpăna, intitulate generic «Conviețuirea interetnică pe plaiuri dobrogene». Printre invitați s-a aflat și subprefectul Județului Constanța Levent Accoium, dar și consulul general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozçalıșkan.

Evenimentul a debutat cu un concurs de artă culinară la care filialiale UDTR din Cumpăna, Techirghiol, Măcin și Tulcea au participat cu un stand de produse de patiserie și mâncăruri tradiționale.
Președintele UDTR a declarat: „a devenit o tradiție pentru UDTR să fie un partener serios în cadrul proiectelor inițiate de Primăria Cumpăna, localitate unde există o importantă comunitate de etnici turci. Participarea la acest eveniment constituie o oportunitate de a promova arta culinară tradițională dar și folclorul turcilor dobrogeni, parte a zestrei culturale a spațiului cuprins între Dunăre și Marea Neagră.”

În cadrul aceluiași eveniment, ansamblurile folclorice «Fidanlar», «Kardelen» și «Filizler» aparținând UDTR au particpat la parada costumelor populare și au prezentat un program de dansuri populare tradiționale.

PR UDTR,


Print