decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


20 iunie 2014

Studenţi ai Universităţii din Fribourg, oaspeţi ai liderilor UDTR

Studenti din Fribourg
Studenti din Fribourg
Studenți din Fribourg

O delegație formată din 8 studenți de la Facultatea de Antropologie din cadrul Universității din Fribourg, Elveția a fost primită de secretarul general Ervin Ibraim și de președintele comisiei de cultură Serin Türkoğlu. Studenții au fost însoțiți de Raluca Mateoc, doctorand în cadrul aceleiași universități din Elveția. Tinerii elvețieni participă la o școală de vară organizată de drd. Raluca Mateoc cu scopul de a realiza o lucrare de seminar despre viața politică și culturală a comunității turce din România.

Secretarul general Ervin Ibraim le-a vorbit tinerilor elvețieni despre istoria comunității turce din România precum și despre modul în care se desfășoară activitatea politică în cadrul uniunii. Profesorul Ervin Ibraim a mai adus explicații despre viața religioasă a comunității turce, subliniind faptul că etnicii turci din România practică un islam moderat. Serin Turkoğlu a vorbit despre proiectele culturale derulate de UDTR precum și despre activitățile interetnice desfășurate în cadrul comisiei de cultură a CMN. Completări la informațiile oferite de Serin Türkoğlu a adus Melek Osman, vicepreședintele comisiei de cultură, care a evidențiat rolul important al turcilor în modernizarea administrației din Dobrogea, în perioada Imperiului Otoman. Studenții elvețieni au fost interesați de modelul interetnic dobrogean și de activitatea comisiei de femei, prilej cu care Amet Melec le-a oferit informații despre simpozionul internațional «Femeia de etnie turcă din Balcani» desfășurat în perioada 12-15 iunie la Constanța.

Întrevederea cu studenții elvețieni s-a desfășurat pe parcursul a două ore, timp în care liderii UDTR au răspuns întrebărilor tinerilor elvețieni. Studenții elvețieni vor petrece zece zile în România, timp în care vor realiza un studiu despre comunitatea turcă din țara noastră.

PR UDTR,


Print