decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


4 iulie 2014

Iftar oferit de ambasadorul Republicii Turcia la București

Iftar la Ambasada Turciei
Iftar la Ambasada Turciei

Președintele UDTR Osman Fedbi și secretarul general Ervin Ibraim au participat în data de la masa de iftar oferită de ambasadorul Republicii Turcia la București Omür Șölendil. Evenimentul s-a desfășurat la sediul ambasadei și a reunit membri ai corpului diplomatic și consular care reprezintă Republica Turcia la București, reprezentanți ai comunităților turcă și tătară, dar și ai oamenilor de afaceri turci. În debutul evenimentului, ambasadorul Republicii Turcia la București Omür Șölendil s-a adresat oaspeților: „Sper ca luna Ramazan să fie un prilej de bucurie, pace, bună înțelegere cu toți cei apropiați, să vă aducă prosperitate, succes în viața profesională și sănătate atât dvs. cât și familiilor dumneavoastră”. Rugăciunea imamului Osman Azis a deschis masa de iftar.

Cina de iftar se desfășoară în fiecare seară din cele 30 de zile din luna Ramazan, când credincioșii musulmani parcurg un ciclu spiritual profund caracterizat prin post și rugăciune. În acest an, postul Ramazanului a început la 28 iunie și se va încheia la 27 iulie.

Au răspuns invitației ambasadorului Omür Șölendil de a participa la iftar, subprefectul județului Constanța Levent Accoium, muftiul cultului musulman din România Murat Iusuf, subsecretarul de stat din cadrul DRI Amet Aledin, Omer Susli – membru al Consiliului Consultativ pentru Turcii din Străinătate și Comunitățile Asociate, viceconsulul Özken Topçu, consilierul diplomatic Öznür Özkan Johnsson, Gürbüz Bahadir – Director General al Centrului Sud-Est European pentru Lege și Ordine, președintele TIAD «Dobrogea» Zeki Uysal precum și ambasadorul Republicii Azerbaidjan la București Farid Abdinbayov. Printre invitați s-au mai aflat președintele comisiei de cultură Serin Turkoğlu, cel al comisiei de femei Melec Amet și președintele filialei București Șemsi Turan.

PR UDTR,


Print