decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


10 iulie 2014

Primul iftar din acest an organizat de UDTR

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat , prima cină tradițională de iftar din luna Ramazan a acestui an. Iftarul a fost organizat de comisia de religie din cadrul UDTR și a reunit circa 80 de persoane din cadrul comunității turce care s-au remarcat în domeniul politic, economic sau cultural.

Cina tradițională din Luna Rmamazan, denumită iftar, încheie fiecare zi de post și rugăciune a credincioșilor musulmani și reunește rude și prieteni apropiați. În acest an, postul Ramazanului a început în data de 28 iunie și se încheie în data de 27 iulie, cu trei zile de sărbătoare pentru musulmanii de pretutindeni.

Președintele UDTR Osman Fedbi a declarat: „luna Ramazan este o perioadă în care credincioșii musulmani parcurg un ciclu spiritual profund, caracterizat prin post și rugăciune. Această masă de iftar este un prilej de bucurie nu numai pentru musulmani ci și o ocazie de întâlnire cu prietenii noștri români reprezentanți ai diferitelor instituții publice cu care colaborăm. Ne bucură faptul că în acest an au răspuns invitației noastre la cina de iftar cei doi subprefecți ai județului Constanța Accoium Levent și Ersun Anefi, muftiul cultului musulman din România Murat Iusuf, președintele UDTTMR Gelil Eserghep, consulul general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozçalışkan, atașatul Federației Ruse Vladimir Nechaev și alți invitați de marcă”.

Printre participanții la iftar s-au mai aflat: secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, scriitorul Angelo Mitchievici, scriitoarea Emin Emel, Virgil Coman – șef serviciu Direcția Județeană a Arhivelor Naționale, comisar șef Sinan Musledin – șef servicu criminalistică IPJ Constanța, reprezentanți ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.

PR UDTR,

Imagini surprinse la acest eveniment sunt publicate aici

Print