decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


6 octombrie 2014

Acţiune umanitară cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului

Actiune umanitara
Acţiune umanitară

În data de , secretarul general Ervin Ibraim a participat împreună cu subprefectul Accoium Levent la o acțiune umanitară organizată cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului de către Muftiatul Cultului Musulman din România, Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti, Consulatul general al Republicii Turcia la Constanța în parteneriat cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România. În cadrul acțiunii umanitare au fost împărțite etnicilor turci cu venituri reduse din localitățile Fântâna Mare, Independența, Ciocârlia şi Medgidia, pachete cu carne din animale sacrificate conform tradiției islamice, articole de îmbrăcăminte şi încălțăminte. În cadrul aceleiaşi acțiuni copiii musulmani din aceste localități au primit jucării din partea TIAD.

Prezent la eveniment pentru prima dată în județul Constanța de la numirea sa ca ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti, Osman Koray Ertaş a declarat: „Chiar dacă sunt departe de casă în aceste zile de sărbătoare, comunitatea turcă de aici mă face să mă simt mult mai aproape de Turcia. Turcia şi România sunt două țări prietene, cu o istorie comună, legate actualmente prin diverse parteneriate dar, ceea ce ne apropie şi mai mult este existența unei comunități turce numeroase care întăreşte continuu această relație.Le doresc etnicilor turci din România sărbători fericite, să se bucure de bunăstare şi linişte alături de toți membrii familiei! Îi asigur pe toți că am venit din Turcia cu brațele pline de iubire”.

La acțiunea umanitară au mai participat: muftiul Murat Iusuf, consulul general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozçalışkan, preşedintele TIAD Bucureşti Aykut Akbulut, preşedintele TIAD Dobrogea Zeki Uysal precum şi reprezentanți ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța şi ai TIAD.

PR UDTR,


Print