decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


7 octombrie 2014

Vizita noului ambasador al Republicii Turcia la sediul UDTR

Osman Koray Ertas la UDTR
Osman Koray Ertaş la UDTR

Liderii Uniunii Democrate Turce din România s-au întâlnit în data de cu ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, aflat în prima vizită oficială la Constanța, după preluarea şefiei misiunii diplomatice a țării sale în capitala României. Ambasadorul Osman Koray Ertaş a fost primt la sediul UDTR de preşedintele Osman Fedbi, de deputatul Ibram Iusein şi de secretarul general Ervin Ibraim. Discuțiile s-au desfăşurat într-o atmosferă cordială şi s-au axat în principal pe aspecte legate de activitatea Uniunii de promovare a valorilor etno-culturale aparținând turcilor dobrogeni. Diplomatul turc a afirmat: „România este un model pentru țările balcanice în ceea ce priveşte respectarea drepturilor comunităților etnice. Turcia şi România sunt două țări prietene, cu o istorie comună, legate actualmente prin diverse parteneriate dar, ceea ce ne apropie şi mai mult este existența unei comunități turce numeroase care întăreşte continuu această relație”.

La finalul întrevederii, ambasadorul Osman Koray Ertaş a primit din partea conducerii UDTR o plachetă cu însemnele uniunii şi un dicționar turc-român.

Pe parcursul vizitei în județul Constanța diplomatul turc a mai avut întrevederi cu muftiul Murat Iusuf, cu directorul Radio T Ervin Ibraim şi cu membrii comunității turce şi tătare. Excelența sa a participat în data de 5 octombrie la o acțiune de binefacere în localitățile: Fântâna Mare, Independența, Ciocârlia şi Medgidia, oferind pachete cu alimente, îmbrăcăminte şi jucării musulmanilor cu venituri mici, cu oacazia Sărbătorii Sacrificiului. În timpul vizitei la Constanța, ambasadorul turc a fost însoțit de consulul general Ali Bozçalışkan şi de liderii TIAD.

Până să fie numit ambasador în România, Osman Koray Ertaş a fost şef de cabinet al preşedintelui Abdullah Gül.

PR UDTR,


Print