decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


18 octombrie 2014

Festivalul de Artă Culinară Turcească, ediţia a IX-a

Arta culinara turceasca
Artă culinară turcească

Uniunea Democrată Turcă din România organizează , la Cumpăna, cea de-a IX-a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Evenimentul se va desfăşura la Restaurantul „Vasilescu”, str. Preot Alexandru Dumitrescu nr. 82.

Festivalul este organizat de comisia de femei a UDTR şi le reuneşte anual într-un concurs pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească. În concurs vor intra peste 100 preparate culinare turceşti, care vor fi jurizate pe trei secțiuni: bucătărie tradițională, patiserie şi dulciuri. În timpul jurizării preparatelor culinare, va avea loc un spectacol de muzică şi dansuri tradiționale turceşti, susținut de soliştii şi de ansamblurile UDTR din Constanța, Cumpăna, Cobadin şi Tuzla.

Preşedintele comisiei de femei din cadrul UDTR şi coordonatorul proiectului, Amet Melec a declarat: „Este primul an când alegem ca locație pentru acest festival localitatea Cumpăna, unde există o comunitate compactă de etnici turci de peste 500 persoane şi unde membrele filialei UDTR din localitate au o experiență bogată în participarea la concursurile de artă culinară turcească organizate de Uniune sau de administrația locală. Festivalul de Artă Culinară Turcească este organizat cu scopul de a promova bucătăria tradițională turcească ridicată la rang de artă şi de a reînvia prin dans şi port popular, zestrea etno-culturală a turcilor dobrogeni.”

La eveniment sunt aşteptați să participe preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subprefectul Accoium Levent, muftiul Murat Iusuf, reprezentanți ai administrației publice centrale şi locale, parlamentari constănțeni precum şi consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalıskan.


Print