decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


1 noiembrie 2014

Prefectul din Edirne oaspete al liderilor UDTR

Prefectul din Edirne la UDTR
Prefectul din Edirne la UDTR
Dursun Ali Şahin la UDTR

O delegație condusă de Dursun Ali Şahin – Prefect al Județului Edirne a fost primită , la sediul uniunii, de Osman Fedbi – Preşedintele UDTR şi de Ervin Ibraim – secretar general. Discuțiile s-au desfăşurat într-o atmosferă cordială, Prefectul din Edirne punând accent pe trecutul istoric al oraşului. Referindu-se la județul pe care îl reprezintă Prefectul Dursun Ali Şahin a declarat: „Pentru a cunoaşte Edirne, pentru a simți pulsul vieții oraşului nu este suficient să îl vizitezi, ci trebuie să trăieşti acolo.”

În cadrul întrevederii, Preşedintele UDTR, Osman Fedbi a prezentat câteva date succinte despre organizația pe care o reprezintă, punând accent pe drepturile şi libertățile de care se bucură comunitățile etnice din România. Osman Fedbi a mai subliniat că UDTR este reprezentată în Parlamentul României de deputatul Iusein Ibram şi beneficiază de sprijin acordat de statul român pentru promovarea limbii şi culturii turce. La rândul său, prof. Ervin Ibraim a precizat că limba turcă şi religia islamică se studiază în şcolile din județele Constanța şi Tulcea şi că Radio T este singurul post de radio din România care difuzează emisiuni în limba turcă.

La finalul întrevederii, preşedintele UDTR Osman Fedbi i-a oferit Prefectului turc o plachetă cu însemnele uniunii şi un dicționar turc-român. Din delegația condusă de Dursun Ali Şahin au mai făcut parte: Ahmet Murat Yörük – Ambasador, Reprezentantul Ministerului de Externe la Edirne, Kemal Yıldız – Guvernatorul Municipiului Uzunköprü, Hüseyin Özcan – Şeful Direcției Județene de Invățământ, şi Ahmet Hacıoğlu – Şeful Direcției Județene de Cultură din Edirne. Delegația oficialilor din Turcia a fost însoțită de Consulul General Ali Bozçalışkan şi de viceconsulul Özgen Topçu.

Delegația din Republica Turcia se află în România pentru a participa la Reuniunea poeților din Balcani, care se desfăşoară în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, la Constanța şi Medgidia.

PR UDTR,


Print