decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


9 martie 2015

UDTR a marcat Ziua Internațională a Femeii

Ziua femeii
Ziua femeii
Ziua Internațională a Femeii

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat Ziua Internațională a Femeii în perioada 6–8 martie printr-o serie de manifestări socio-culturale dedicate doamnelor comunității turce. Astfel, comisia de femei din cadrul UDTR a organizat la filialele din Constanța, Bucureşti, Tulcea şi Mangalia dezbateri cu tema «Femeia de etnie turcă în societate», la care au participat peste 500 doamne şi domnişoare din cadrul comunității.

La Constanța, Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită sâmbătă, 7 martie. Dacă prima parte a zilei a fost consacrată dezbaterilor şi premierii, în cea de-a doua parte a zilei, peste 250 de doamne din cadrul comunității şi invitatele lor s-au reunit în cadrul unei serate turceşti. Surpriza serii a constituit-o tombola organizată de UDTR în parteneriat cu Turkish Airlines Constanța, în cadrul căreia au fost oferite douăzeci de premii. În urma extragerii, în prezența directorului comercial Turkish Airlines Constanța, doamna Güneş Tanay, au fost oferite din partea companiei aeriene pe care o reprezintă, două bilete de avion pe ruta Constanța–Istanbul şi retur. Câştigătoarele celor două bilete de avion au fost Gazi Turchean şi Memet Semra. La serata turcească de la Constanța a fost prezent şi subprefectul Accoium Levent care a oferit flori doamnelor şi domnişoarelor, din partea UDTR.

Preşedintele UDTR, Osman Fedbi a declarat: „8 Martie nu este numai un eveniment în calendar, este ziua în care reconfirmăm că femeile din comunitate ocupă un loc special în viața noastră. Ele sunt mame devotate care îşi educă fiii şi fiicele cu blândețe, soții iubitoare, dar îşi practică şi profesia cu seriozitate în diverse domenii de activitate. De Ziua Internațională a Femeii, îmi exprim cel mai sincer respect nu numai față de doamnele din comunitatea turcă, ci şi față de toate româncele, indiferent de naționalitate, pe care le apreciez pentru munca lor neobosită atât în societate cât şi în familie. La mulți ani!”

Printre invitații speciali prezenți la eveniment s-au numărat: doamna Pouneh Bozçalışkan – soția Consulului General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalışkan, ataşatul comercial din cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța – doamna Sezen Leventoğlu şi Yasemin Uysal – soția preşedintelui Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Zeki Uysal. Au mai răspuns invitației preşedintelui comisiei de femei Amet Melec, preşedintele comisiei de învățământ Vildan Bormambet, preşedintele comisiei de cultură Serin Turkoglu, vicepreşedintele aceleiaşi comisii Melek Osman, soția muftiului Murat Iusuf, dar şi reprezentante ale UDTTMR. Evenimentul a fost organizat de comisia de femei a UDTR şi a fost coordonat de preşedintele Amet Melec şi de vicepreşedintele aceleiaşi comisii, Accoium Durie.

PR UDTR,


Print