decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


9 aprilie 2015

Vizita coordonatorului biroului TIKA din România

Ahmet Dastan la UDTR
Ahmet Daştan
la sediul UDTR

Preşedintele UDTR, Osman Fedbi a avut în data de , la sediul central al UDTR, o întrevedere cu coordonatorul biroului TIKA (Agenția Turcă pentru Colaborare şi Coordonare) în România, domnul Hacı Ahmet Daştan. Reprezentantul TIKA, Hacı Ahmet Daştan, s-a aflat pentru prima dată la Constanța de la deschiderea la începutul lunii aprilie, la Bucureşti, a biroului Agenției Turce pentru Colaborare şi Coordonare. În cadrul întrevederii, oaspetele a afirmat că primele investiții TIKA în România vizează Colegiul Național «Kemal Atatürk» din Medgidia şi cimitirul musulman din Bucureşti, unde vor fi efectuate lucrări de reabilitare şi renovare. Preşedintele Osman Fedbi a declarat: „vizita reprezentantului TIKA la Constanța ne onorează şi pune bazele unei cooperări pe termen lung. Deschiderea unui birou al Agenției Turce pentru Colaborare şi Coordonare la Bucureşti creează noi oportunități de locuri de muncă pentru etnicii turci din România. Ne vom consulta cu etnicii noştri şi vom veni cu propuneri concrete de proiecte care să vină în sprijinul comunității turce din Dobrogea.”

La întrevederea cu coordonatorul biroului TIKA în România, Hacı Ahmet Daştan, a participat şi secretarul general al UDTR, Ervin Ibraim. În calitate de director al Radio T, Ervin Ibraim a solicitat sprijin din partea TIKA pentru echipamente radio.

Agenția Turcă pentru Colaborare şi Coordonare este subordonată direct premierului Turciei şi are birouri deschise în peste 40 de țări din Europa, Asia şi Africa. Domnul Hacı Ahmet Daştan lucrează pentru TIKA de 6 ani de zile şi a fost numit pentru prima dată coordonator al unui birou din străinătate.

PR UDTR,


Print