decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


27 iulie 2015

Ansamblurile „Delikanlilar” şi „Tuna”
pe scena Festivalului Filmului Interetnic de la Tulcea

Delikanlilar
Tuna
Delegatia din Corlu
Festivalul Filmului Interetnic
Tulcea

Preşedintele UDTR Osman Fedbi, împreună cu secretarul general Ervin Ibraim şi deputatul Ibram Iusein au avut în data de , la Tulcea, o întrevedere cu o delegație condusă de Kemaleddin Avçı – viceprimar Çorlu, Turcia. Delegația formată din instructori şi coregrafi de dansuri folclorice din cadrul Primăriei din Çorlu s-a aflat timp de două săptămâni la Tulcea, unde a lucrat cu ansamblul folcloric «Tuna», aparținând filialei UDTR din localitate, pentru momentul de dans tradițional turcesc prezentat în cadrul Festivalului Filmului Interetnic, în seara de . La finalul întrevederii, atât viceprimarul Kemmaleddin Avçı cât şi membrii delegației au primit din partea liderilor UDTR plachete şi diplome în semn de apreciere pentru munca depusă în instruirea tinerilor dansatori ai ansamblului «Tuna».

„Am venit la Tulcea cu instructorii noştri de dans care au lucrat cu membrii ansamblului «Tuna», special pentru spectacolul «Din Anatolia până la Dunăre» prezentat în cadrul Festivalului Filmului Interetnic. Este important ca tinerii de naționalitate turcă să îşi păstreze cultura specifică, să îşi cunoască istoria, să vorbească limba maternă şi să aibă mereu legături cu patria mamă”, a declarat Kemaleddin Avçı – viceprimar, Çorlu, Turcia.

În cadrul spectacolului din „Anatolia până la Dunăre” au mai urcat pe scenă din partea Uniunii Democrate Turce din România ansamblul folcloric «Delikanlilar», corul «Kaynanalar» şi tânăra solistă Deniz Done. După spectacol, pe scena festivalului a fost prezentat filmul artistic turcesc „Mătănii schimbate” în regia lui Mahmut Fazıl Coşkun, premiat cu «Tiger Award» la Festivalul Internațional de film de la Rotterdam, în anul 2009.
Alături de liderii UDTR, la Festivalul Filmului Interetnic de la Tulcea a participat şi Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, domnul Ali Bozçalışkan.

PR UDTR,


Print