decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


21 august 2015

UDTR dezvoltă parteneriatele educaţionale cu Republica Turcia

Profesori la Manacgat
Profesori la Manacgat
Profesori la Manacgat

O delegație formată din profesori de limba turcă, reprezentanți ai ISJ Constanța şi ai MEN a participat în perioada 13-19 august, la Manavgat, Turcia, la o serie de întrevederi cu responsabili pentru proiecte europene din cadrul Ministerului Educației Naționale din Republica Turcia. Delegația a fost condusă de inspectorul de specialitate din cadrul MEN, prof. Vildan Bormambet şi s-a aflat în Republica Turcia la invitația Asociației de Cercetare şi Dezvoltare în Educație din Europa şi Asia.

Discuțiile au vizat proiectele europene din domeniul educației de tipul Erasmus şi Comenius, identificarea posibilităților de diversificare şi de creştere a numărului de proiecte încheiate între instituții de învățământ din România şi Turcia. Conform declarației reprezentantului Asociației de Cercetare şi Dezvoltare în Educație din Europa şi Asia, Tuncer Demirci prin intermediul organizației sale unitățile de învățământ din Turcia au derulat proiecte în care au fost implicați elevi şi profesori din 13 țări printre acestea numărându-se Germania, Austria şi România. „În acest an, au vizitat România 4 grupuri de elevi şi au fost aprobate alte 6 proiecte educaționale cu fonduri europene care implică unități de învățământ din Bucureşti şi Constanța”, a declarat prof. Tuncer Demirci. Responsabilul cu proiectele europene din cadrul Ministerului Educației Naționale din Turcia, prof. Recep Altın a subliniat faptul că tineretul reprezintă viitorul unei țări şi din acest motiv proiectele educaționale constituie o prioritate pentru politica statului turc, de formare a elevilor şi studenților.

Prezent la discuții, preşedintele Osman Fedbi a declarat: „proiectele educaționale constituie o preocupare permanentă a conducerii UDTR. Din acest motiv dorim să ne implicăm permanent în diverse proiecte care vizează învățământul. Proiectele educaționale europene, parteneriatele educaționale cu Republica Turcia sunt benefice atât pentru elevii de etnie turcă dar şi pentru cei români şi contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România şi Turcia.”
Schimbul de experiență al cadrelor didactice din România a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR şi a fost coordonat de preşedintele comisiei, prof. Vildan Bormambet.

PR UDTR,


Print