decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


1 septembrie 2015

Ansambul «Delikanlılar» prezent la Festivalul Intercultural ProEtnica

Delikanlilar la ProEtnica
Delikanlilar la ProEtnica
Delikanlılar la ProEtnica, Sighişoara

Ansamblul folcloric «Delikanlılar» a participat în perioada 21-23 august, la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Intercultural ProEtnica, desfăşurat la Sighişoara. Festivalul a fost organizat de IBZ – Centrul Educațional pentru Tineret, împreună cu Primăria Sighişoara.

Potrivit unui comunicat de presă emis de organizatori: „diversitatea culturală şi dialogul intercultural şi-au găsit şi anul acesta instrumentul de exprimare prin intermediul Festivalului ProEtnica iar publicul spectator prezent în Cetatea Sighişoara a savurat momentele de diversitate în cultură şi artă prezentate de 860 de reprezentanți a celor 19 organizații ale minorităților naționale şi a altor organizații etno-culturale.”

Ansamblul folcloric «Delikanlılar» al UDTR a fost apaludat la scenă deschisă, fiind mesagerul dansului tradițional al turcilor dobrogeni. Ansamblul este coordonat de prof. Melek Osman Melek, coregraf Derya Amet.

Festivalul ProEtnica reprezintă un instrument prețios de promovare al minoritățílor etnice din România, de exprimare, păstrare şi dezvoltare a acestora, contribuind la realizarea unui climat de toleranță şi dialog între reprezentanți ai comunităților etnice.
Festivalul a fost urmărit de peste 15.000 de spectatori iubitori de diversitate etno-culturală. Proiectul a fost coordonat din partea UDTR de Minever Omer.

PR UDTR,


Print