decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


24 noiembrie 2015

Concurs de poezie Aşık Veysel

Concurs de poezie Asik Veysel
Concurs de poezie Aşık Veysel

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat , la Medgidia, un concurs de poezie dedicat poetului turc Aşık Veysel (1894-1973). Concursul a reunit peste 50 de elevi de etnie turcă din județul Constanța, care au recitat poezii din opera marelui poet turc. Aşık Veysel este unul dintre cei mai importanți poeți anatolieni, ale cărui versuri vorbesc despre dragoste, dar şi despre fatidica moarte. Poet liric prin excelență, Aşık Veysel a compus şi versuri pentru cântece, fiind un virtuoz al instrumentului tradițional turcesc „bağlama”.

Premiul I a fost cucerit de Aleyna Sercan, elevă la Colegiul Național „Kemal Atatürk” din Medgidia, pe locul II s-a clasat Sali Seren Serian, Şcoala gimnazială M. Dragomirescu din Medgidia, iar pe locul III s-a situat Aybuke Erdogan de la Colegiul Național „Kemal Atatürk” din Medgidia. Juriul a mai acordat 6 mențiuni şi un premiu de originalitate elevei Bechir Amela de la Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia. Juriul a fost format din: prof. Vildan Bormambet – inspector de specialitate la MEN, Ali Oğuzhan Yuksel – director al Centrului Cultural Turk „Yunus Emre” din Constanța, Murat Yalcın – viceconsul în cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța, Attila Baykara – secretar general la TIAD Dobrogea şi tânăra poetă Hayat Memiş.

La festivitatea de premiere au participat: preşedintele UDTR – domnul Osman Fedbi, secretarul general – prof. Ervin Ibraim, deputatul Ibram Iusein, subprefectul Levent Accoium, inspectorul şcolar prof. Icbal Anefi precum şi Consulul general al Republicii Turcia la Constanța, domnul Ali Bozçalışkan

Concursul de poezie a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR şi a fost coordonat de preşedintele comisiei, prof. Vildan Bormambet.

PR UDTR,


Print