decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


18 februarie 2016

Preşedintele Osman Fedbi a acordat premii elevilor participanți la concursul „Sub bolta geniilor – Mihai Eminescu – Yunus Emre”

Sub bolta geniilor
Sub bolta geniilor

Uniunea Democrată Turcă din România i-a premiat pe elevii participanți la concursul „Sub bolta geniilor – Mihai Eminescu – Yunus Emre”, , în cadrul unui eveniment cultural-educativ organizat cu prilejul Zilei Culturii Naționale. Evenıimentul a fost presărat cu momente poetice din operele celor doi titani, Mihai Eminescu şi Yunus Emre, dar şi cu piese din creația lui Beethoven şi Debussy interpretate la pian de talentatele eleve de la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», Memet Ferda şi Merve Uysal.

Concursul a fost lansat în şcolile din județul Constanța în luna decembrie, iar lucrările intrate în concurs au fost jurizate de o comisie formată din inspectorii şcolari: prof. Icbal Anefi, prof. Cristina Maria Ivan, prof. Mihaela Anghelescu, prof. Marilena Mrejeru şi prof. Geanina Zaharia. La secțiunea colaj, premiul I a fost cucerit de Cadâr Emirhan, elev în clasa a III-a la Liceul Tehnologic «Nicolae Dumitrescu» din Cumpăna, premiul al II-lea de Calila Dilara, Şcoala Gimnazială nr. 24 «Ion Jalea», iar premiul al III-lea de Ablachim Erim, de la Şcoala Gimnazială nr. 24 «Ion Jalea». La secțiunea desen, pe locul I s-a clasat Ametcea Anes Gani de la Grădinița nr. 58 «Zubeyde Hanim», pe locul II Adem Aylin Gani de la Grădinița nr. 58 «Zubeyde Hanim», iar pe locul III s-au clasat la egalitate, Ibram Emurla şi Rotaru Anastasia de la Grădinița Colegiului «M.K. Ataturk» din Medgidia. La secțiunea creație literară în limba română, clasele V-VIII, clasamentul a fost următorul: Amet Seyal, Liceul Tehnologic «Nicolae Dumitrescu» din Cumpăna – premiul I, Husein Nur, Şcoala Gimnazială nr. 30 «Gheorghe Țițeica» – premiul II şi Aidea Melisa, Şcoala Gimnazială nr. 11 «C-tin Angelescu» – premiul III. La aceeaşi secțiune, clasele IX-XII, concursul a fost câştigat de Alim Derya de la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân» care s-a clasat pe locul I, urmată în ordine de Husein Fatima şi Beghim Ainur de la Colegiul Pedagogic «Constantin Brătescu». La secțiunea creație litarară în limba turcă, premiul I a fost câştigat de Demircan Esra de la Liceul Teoretic Traian, premiul II de Merve Uysal de la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân» şi premiul III de Yucetaş Gizem Ayşe tot de la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân».
Juriul a acordat premii şi profesorilor de limba turcă pentru traducerea în limbile română sau turcă a unei poezii semnate de Mihai Eminescu sau Yunus Emre. La această secțiune clasamentul a fost următorul: premiul I – prof. Melek Osman, premiul II – prof. Subihan Iomer şi premiul III – prof. Memet Sibel. Premiile şi diplomele au fost înmânate câştigătorilor de preşedintele UDTR, ing. Osman Fedbi, în prezența subprefectului Levent Accoium, a consulului general al Republicii Turcia la Constanța, domnul Ali Bozçalışkan şi a inspectorilor şcolari prof. Icbal Anefi şi prof. Mihaela Anghelescu. La eveniment a luat parte şi secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim.

Manifestarea a fost organizată de comisia de cultură a UDTR şi a fost coordonată de preşedintele comisiei, doamna Serin Türkoğlu şi de vicepreşedintele aceleiaşi comisii, prof. Melek Osman.

PR UDTR,


Print