decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


18 aprilie 2016

Casa tradiţională turcească, ediţia a III-a

Casa traditionala turceasca
Casa traditionala turceasca
Casa tradițíonală turcească

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat , la Cobadin, cea de-a III-a ediție a concursului „Casa TradițíonalăTurcească”. Concursul a fost organizat de filiala UDTR din Cobadin, în parteneriat cu Liceul Cobadin şi a reunit 50 elevi care studiază limba turcă drept limbă maternă din localitate. Elevii care s-au înscris în concurs au avut de construit, din materiale reciclabile, macheta unei case tradiționale, cu decoruri şi simboluri specifice culturii şi civilizației turceşti. Concursul, coordonat de profesorul de limba turcă Selime Ibram s-a desfăşurat pe două secțiuni: învățământ primar şi gimnazial. Juriul, care a trebuit să decidă clasamentul după prezentarea lucrărilor, a fost format din: Levent Accoium – Subprefect al Județului Constanța, Yunus Emre Bakırcı – viceconsul în cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța şi Ibrahim Memet – imam. La secțiunea învățământ primar s-au clasat pe locul I, obținând punctajul maxim, elevii: Iusuf Sevgül – clasa a II-a, Memet Emre – clasa a IV-a, Memet Onur – clasa a III-a şi Urşit Mahsun – clasa I. Locurile II şi III au fost ocupate de Isa Şehnur – clasa a II-a, la egalitate cu Ismail Geansu – clasa a IV-a şi Ibram Selin din clasa a III-a, cu acelaşi punctaj cu Mustafa Melek – clasa a II-a. La secțiunea învățământ gimnazial, clasamentul a arătat astfel: premiul I a fost adjudecat de: Borseit Emre – clasa a VII-a, Ibram Serkan – clasa a V-a și Memedali Selvin – clasa a VII-a, premiul al II-lea de Apti Serkan – clasa a V-a şi premiul III, Mustafa Ervin din clasa a VI-a. Juriul a acordat şi o mențiune elevului Menacan Geaner din clasa a V-a.
Conform declarațiilor organizatorilor, concursul a avut ca scop păstrarea şi promovarea valorilor tradiționale turceşti, dar şi adoptarea unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător, prin refolosirea materialelor reciclabile.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în prezența preşedintelui UDTR, ing. Osman Fedbi care a înmânat premiile participanților. La eveniment a luat parte şi preşedintele filialei UDTR Cobadin, Raim Naim.

PR UDTR,


Print