decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


18 mai 2016

Festivalul Cultural-Sportiv al Tineretului ediţía a XI-a

Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 19-22 mai, la Constanța, cea de-a XI-a ediție a Festivalului Cultural–Sportiv al Tineretului. Festivalul va cu o paradă a portului tradițional al minorităților naționale care se va desfăşura pe b-dul Ferdinand, pe traseul cuprins între Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța şi până la Instituția Prefectului – Județul Constanța. În aceeaşi zi, de la ora 16.00, în sala de conferințe a Hotelului «Florida» din Mamaia, elevii şi studenții sunt invitați să participe la simpozionul cu tema „Mustafa Kemal Atatürk, model pentru tinerii turci din Dobrogea”. Vor susține lucrări pe această temă: conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu – Decan al Facultății de Istorie şi Ştiințe Politice, Universitatea «Ovidius» şi membri ai comisiei de tineret a UDTR.

va avea loc un mini-campionat de fotbal la care se vor întrece echipe de fotbal reprezentând UDTR şi comunitatea aromânilor.
Festivalul se va încheia sâmbătă, 21 mai cu un spectacol interetnic care va avea loc în Aula Magna a Universității «Ovidius» (B-dul Mamaia nr. 124) de la ora 15.00, la care vor participa ansamblurile folclorice aparținând Uniunii Democrate Turce din România, Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Comunității Elene «Elpis» şi Comunității Ruşilor Lipoveni.

La Festivalul Cultural-Sportiv al Tineretului sunt aşteptați să participe: preşedintele UDTR – Osman Fedbi, secretarul general – Ervin Ibraim, deputatul UDTR – Iusein Ibram, subprefectul Levent Accoium, muftiul Cultului Musulman din România, domnul Murat Iusuf precum şi Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, domnul Ali Bozçalışkan.

Festivalul este organizat de comisia de tineret a UDTR, cu prilejul Zilei Tineretului care se aniversează în fiecare an, la 19 mai, în Republica Turcia. Primul preşedinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk a dedicat ziua de 19 mai tinerilor, transformând-o în anul 1938 în sărbătoare națională.

PR UDTR,


Print