decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


16 august 2016

UDTR dezvoltă parteneriatele educaţionale cu Republica Turcia

Delegatie la Fethiye
Delegatie la Fethiye
Delegaţie la Fethiye

O delegație formată din profesori de limba turcă, reprezentanți ai ISJ Constanța şi ai MENCS, a participat în perioada 8-13 august, la Fethiye, Turcia, la o serie de întrevederi cu reprezentanți ai Asociației Cadrelor didactice din Europa şi Asia – AVRASYA.

Discuțiile au vizat proiectele europene din domeniul educației, de tipul Erasmus şi Comenius, identificarea posibilităților de diversificare şi de creştere a numărului de proiecte încheiate între instituții de învățământ din România şi Turcia. Conform declarației directorului Liceului «Gazi Anadolu» din Muğla, Mürsel Özata, în acest an a fost semnat un protocol de înfrățire cu Liceul «Dante Alighieri» din Bucureşti urmând ca prima întâlnire dintre elevii turci şi români să aibă loc în România, după începerea noului an şcolar. Prezent la discuții, preşedintele Osman Fedbi a declarat: „proiectele educaționale constituie o prioritate a conducerii UDTR. Din acest motiv dorim să ne implicăm permanent în diverse proiecte care vizează învățământul şi schimbul de experiență dintre profesorii de limba turcă din România şi cei din Turcia. Proiectele educaționale europene, parteneriatele cu şcoli din Republica Turcia sunt benefice atât pentru elevii de etnie turcă dar şi pentru cei români şi contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România şi Turcia”.

Schimbul de experiență al cadrelor didactice din România a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR şi a fost coordonat de preşedintele comisiei, prof. Vildan Bomambet. Profesorii participanți la proiect au avut posibilitatea să viziteze şi obiective turistice precum Parcul Național Saklıkent şi cetățile antice din apropiera oraşului Dalyan.

PR UDTR,


Print