decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


27 ianuarie 2017

„Sub bolta geniilor”, ediţia a II-a

Sub bolta geniilor
Sub bolta geniilor
Sub bolta geniilor

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat , la Constanța, cea de a II-a ediție a concursului de recitare şi traduceri «Sub bolta geniilor», dedicat poeților Mihai Eminescu şi Yunus Emre. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Constanța.

În concurs au intrat elevi care studiază limba maternă turcă în şcolile din Constanța dar şi elevi români care îndrăgesc limba turcă. Juriul concursului a fost format din: prof. Anefi Icbal, inspector de specialitate – ISJ Constanța, Melec Amet, preşedinte – comisia de femei a UDTR şi Selmin Abaz, redactor şef la Radio T. La secțiunea clasele I-IV, premiul I a fost câştigat de Cherim Nur de la Şcoala Gimnazială nr. 39, premiul al II-lea de Eynali Merve de la Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” şi premiul III de Cadir Emirhan de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. La secțiunea clasele V-VIII, premiul I a fost acordat elevei Koşkan Melisa de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, premiul II elevei Mola-Omer Esra de la Şcoala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” şi premiul III elevei Husein Nur de la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Ghe. Țițeica”. Juriul a mai acordat mențiuni elevilor: Musledin Melek – Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea”, Topaloğlu Esma Nur – Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea”, Saligean Aylin – Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, Ismail Melisa – Şcoala Gimnazială nr. 1 Mangalia şi Chelai Amira – Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”. Un premiu special a fost acordat elevei Mihai Maria de la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu” care a recitat în limba turcă poezia „Glossa” de Mihai Eminescu. Juriul a mai acordat premii de excelență pentru traducerile poeziilor eminesciene în limba turcă şi a celor aparținând lui Yunus Emre în limba română, profesoarelor Osman Melek, Iomer Subihan, Arif Aisel şi Memet Sibel, precum şi poetei Şachir Urfet. Un premiu de excelență a obțínut şi Gulten Abdula pentru expozeul prezentat despre viața şi opera poeților Mihai Eminescu şi Yunus Emre.

Premiile au fost înmânate de preşedintele UDTR, Osman Fedbi. La eveniment au luat parte: subprefectul județului Constanța, Levent Accoium, dar şi conf. univ. dr. Veronica Nedelcu şi lector univ. dr. Laura Pascale, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța. Moderatorul concursului a fost preşedintele comisiei de cultură a UDTR, doamna Serin Türkoğlu.

PR UDTR,


Print