decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


19 februarie 2018

Rolul femeii musulmane în educaţia copilului

Rolul femeii musulmane
Rolul femeii musulmane

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat simpozionul «Femeia de etnie turcă în Islam», , la Constanța. Tema aleasă de comisia de religie în acest an a fost: „Rolul femeii musulmane în educația copilului”. Au vorbit pe această temă: muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, directorul Centrului Cultural Turc «Yunus Emre» din Constanța, Ramazan Yılmaz, imamul Yasin Yıldız (Diyanet, Turcia), inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Constanța, prof. Icbal Anefi, preşedinta Comisiei de cultură, Serin Türkoğlu şi prof. Emin Emel.

În discursul său, muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, s-a referit la cele două elemente identitare fără de care o comunitate etnică nu poate supraviețui, limba maternă şi religia. Acestea se învață în familie şi rolul principal îi revine mamei care oferă educație copilului în primii ani de viață. Referindu-se la statutul pe care îl are femeia în religia islamică, Murat Iusuf a afirmat: „Religia noastră oferă o poziție specială femeii. Profetul Muhammed a zis că raiul este sub picioarele mamelor noastre, iar dacă noi ne dorim să ajungem în rai trebuie să nu ne rănim mamele niciodată”.

Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel, a apreciat tema simpozionului şi faptul că UDTR organizează acțiuni de interes pentru comunitate. Referindu-se la tema simpozionului, excelența sa a spus: „Apreciez că femeile din comunitatea turcă sunt implicate atât în viața de familie cât şi în activitățile Uniunii de promovare a valorilor identitare. Atât femeile din România cât şi cele din Turcia au un rol important în viața de familie, în educația copilului dar acordă importanță şi vieții profesionale. Un exemplu în acest sens este profesoara Emin Emel, mamă, poetă şi cadru didactic universitar.”

Simpozionul s-a desfăşurat în prezența preşedintelui UDTR, ing. Fedbi Osman, şi a preşedintei Comisiei de femei, Amet Melec. Evenimentul a fost organizat de Comisia de religie a UDTR şi a fost coordonat de vicepreşedinta comisiei, prof. Firdes Musledin.

PR UDTR,


Print