decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


22 martie 2018

Eroii turci, comemorați la Brăila

Comemorarea eroilor turci
Comemorarea eroilor turci
Comemorarea eroilor turci

Preşedintele UDTR, ing. Osman Fedbi, şi secretarul general, prof. Ervin Ibraim, au participat în data de , la ceremonialul de depunere de coroane organizat la Brăila de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, cu prilejul Zilei Eroilor Turci. Cei doi lideri au depus o coroană de flori şi au păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor turci căzuți în luptă pe terioriul României.
Au mai depus coroane de flori preşedinții filialelor UDTR din Galați şi Brăila, Abdula Gülten şi Rustem Sevim. La eveniment a participat şi preşedintele filialei UDTR Cumpăna, Bari Muselim. Alături de Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel, au mai participat la ceremonialul de depunere de coroane, reprezentanți ai Muftiatului Cultului Musulman din România, ai Colegiului Național «K. Atatürk», şi ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci «Dobrogea».

În acest an, la 18 martie, Turcia a comemorat împlinirea a 103 ani de la victoria obținută de marele lider Mustafa Kemal Atatürk la Çanakkale, punct de cotitură pentru unitatea şi lupta națională. În Cimitirul Eroilor Turci din Brăila sunt înmormântați 754 de militari turci.

PR UDTR,


Print