decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


27 august 2019

Prima ediţie a Festivalului TürkArt organizată la Mamaia

Festivalul TurkArt
Festivalul TurkArt
Festivalul TürkArt
– Mamaia

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea (DTIAD), în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) şi cu sprijinul Primăriei Constanţa, a organizat Festivalul de Cultură şi Gastronomie Turcească «Türkart», în perioada 23–25 august 2019, în Piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia. Timp de trei zile, în intervalul orar 18.30–22.30, iubitorii culturii şi gastronomiei turceşti au vizionat un program susţinut de artişti din Turcia şi România şi au degustat dintr-o diversitate de preparate culinare specifice gastronomiei turceşti.

Festivalul «Türkart» a debutat în data de 23 august cu un program de muzică militară turcească susţinut de fanfara „Mehter” şi a continuat cu un concert susţinut de Edvin Eddy şi EdyBand. La ora 20.00, a urcat pe scenă ansamblul folcloric „Delikanlılar” (UDTR) care a susţinut un program de dansuri tradiţionale turceşti din zona Mării Negre. Programul a continuat cu recitaluri susţinute de artiştii: Serkan Eruysal (Turcia), Amna (România), Deniz Cem (Turcia) şi Anda Adam (România).

Sâmbătă, 24 august, programul artistic a început la ora 18.30 şi a fost susţinut de: fanfara Mehter&Semazen, artiştii: Claudia Pavel, Deniz Cem, Serkan Eruysal şi ansamblurile folclorice „Delikanlılar” şi „Techir”. Programul serii a fost încheiat de binecunoscutul artist turc Yusuf Güney, care a susţinut un recital. Artistul turc a fost îndelung aplaudat de spectatorii prezenţi în Piaţeta Cazino.

Festivalul «Türkart» şi-a închis porţile duminică, 25 august. În ultima zi a festivalului au susţinut momente artistice ansamblurile folclorice „Delikanlılar”, „Techir” şi „Iholu”, precum şi Edvin Eddy şi EdyBand. Seara s-a încheiat cu o tombolă cu premii oferite de sponsorii festivalului şi cu un recital al artistului turc Deniz Cem, cunoscut publicului din România, unde a mai susţinut concerte.

Biroul de presă UDTR,


Print