decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


8 octombrie 2019

Consfătuirea cadrelor didactice de limba turcă

Consfatuire
Schimb de experienţă
– Çeşme İzmir

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Consfătuirea cadrelor didactice de limba turcă și religie islamică, în perioada 2–5 octombrie, la Sinaia. Evenimentul a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR și a fost coordonat de președinta comisiei, prof. Vildan Bormambet.

Lucrările Consfătuirii cadrelor didactice de limba turcă și religie islamică au debutat în data de și au reunit 22 de profesori de limba turcă și religie islamică din județele Constanța și Tulcea. Lucrările au fost deschise de președinta comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, în prezența subsecretarului de stat al Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet, a secretarului general al Uniunii Democrate Turce din România, prof. Ervin Ibraim și a inspectorului școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Icbal Anefi. La consfătuire a luat parte și consilierul pe probleme de educație din cadrul Ambasadei Republicii Turcia la București, Seyfi Ozkan. Potrivit declaraţiei preşedintei comisiei de învăţământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, „participanţii la consfătuire au propus organizarea de întâlniri periodice între responsabilii cu învăţământul în limbile minorităţilor naţionale din cadrul MEN şi ISJ Constanţa, dar şi a unor cursuri de perfecţionare pentru profesorii de limba turcă şi religie islamică atât în ţară cât şi în Republica Turcia.” Preşedinta comisiei de învăţământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, a mai declarat că „în cadrul dezbaterilor a fost subliniată necesitatea elaborării urgente a manualelor de Limba Maternă Turcă pentru clasele V–VIII şi elaborarea celor de Religie islamică. Totodată, participanţii la eveniment au subliniat necesitatea organizării de către UDTR în parteneriat cu MEN şi ISJ a unor întâlniri de lucru săptămânale a reprezentanţilor acestor instituţii cu profesorii de limba turcă şi religie islamică”. Tot în cadrul consfătuirii s-a stabilit ca prof. Aysel Arif să coordoneze activitatea profesorilor de limba turcă din Centrul Pedagogic din Constanţa şi prof. Nurdanie Bolat pe cea a celor din Medgidia.

Consfătuirea cadrelor didactice de limba turcă și religie islamică este organizată anual de UDTR și îi reunește pe profesorii care predau limba maternă turcă și religia islamică în învățământul primar, gimnazial și liceal. În cadrul consfătuirii s-a desfășurat și cursul «Metode și strategii pentru o școală sigură, fără bullying», susținut de metodiști de la CCD București.

Biroul de presă UDTR,


Print