decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


28 iunie 2021

Reprezentanţii UDTR vor deţine preşedinţia comisiilor de învăţământ şi cultură a CMN

Comisie CMN
Comisie CMN

Comisia de învăţământ şi tineret din cadrul Consiliului Minorităţilor Naţionale şi-a desemnat conducerea pentru un mandat de un an, în cadrul reuniunii membrilor acesteia, desfăşurată la Bucureşti în data de . În urma votului membrilor comisiei, preşedinta Comisiei de învăţământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, a fost realeasă în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru învăţământ şi tineret a Consiliului Minorităţilor Naţionale. În funcţia de vicepreşedinte a fost aleasă Svetlana Moldovan din partea Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România şi în cea de secretar Gubani Ianko, reprezentantul Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România.

Vildan Bormambet este profesor de limba turcă şi doctorand în cadrul Universităţii «Ovidius» din Constanţa. Vildan Bormambet predă Cursul de Limba Turcă Practică la Facultatea de Litere a Universităţii «Ovidius» din Constanţa din anul 2016. În prezent, Vildan Bormambet deţine funcţia de Preşedinte executiv al Comisiei Naţionale de Specializare-Limba Turcă Maternă. În calitate de preşedinte al comisiei de învăţământ a UDTR şi de inspector în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale a iniţiat încheierea a numeroase parteneriate de colaborare şi schimburi culturale între instituţii de învăţământ din România şi Republica Turcia.

În aceeaşi zi au avut loc şi alegerile comitetului de conducere al comisiei de cultură culte şi mass media a CMN. Preşedinta Comisiei de cultură a UDTR, Serin Türkoğlu, a fost realeasă în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru cultură, culte şi mass media din cadrul Consiliului Minorităţilor Naţionale. Comitetul de conducere ales este format din: Ioana Grosaru, preşedinta Asociaţia Italienilor din România (RO.AS.IT.), vicepreşedinte şi Svetlana Crăciun de la Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, secretar. În calitate de preşedinte al comisiei de cultură a UDTR, Serin Türkoğlu, a coordonat numeroase acţiuni culturale cu impact naţional şi internaţional precum: „Primăvara Comunitară”, „Urme ale Civilizaţiei turce în Dobrogea”, Ziua limbii turce, „Sub bolta geniilor” ş.a. Serin Türkoğlu a susţinut numeroase ateliere de pictură ebru în care a explicat tehnicile acestui tip de artă. În calitate de preşedinte al comisiei de cultură, Serin Türkoğlu a participat la numeroase emisiuni de radio şi televiziune unde a promovat valorile culturale ale comunităţii turce şi imaginea etnicilor turci din România.

Alegerile s-au desfăşurat în prezenţa subsecretarului de stat, Aledin Amet şi a deputaţilor Ionel Stancu, Andi Grosaru şi Ghera Giureci-Slobodan.

Biroul de presă UDTR,


Print