decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


17 august 2022

Proiect derulat de UDTR în Turcia

Profesori limba turca in Turcia
Profesori limba turca in Turcia
Profesori de limba turcă în Turcia

Uniunea Democrată Turcă din România a derulat în perioada 5-13 august 2022 un proiect cultural-educativ în oraşele Izmit şi Samsun din Republica Turcia. Proiectul, organizat de comisiile de învăţământ şi cultură ale UDTR, a avut ca scop dezvoltarea relaţiilor bilaterale din domeniul educaţiei şi din cel al culturii dintre România şi Republica Turcia.

La proiect au participat profesori de limba turcă, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, inspectori şcolari şi directori de instituţii culturale din Constanţa. Delegaţia din România a fost condusă de preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman. În data de , delegaţia a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai unor asociaţii culturale din Izmit, care le-au oferit informaţii despre istoria oraşului şi despre oportunităţile de derulare a unor proiecte comune în domeniul culturii. La Samsun, delegaţia de profesori a fost primită de inspectorul şcolar general Murat Agan, la sediul Inspectoratului Şcolar.

La discuţii au luat parte consilierul Elvira Codrea (MEN), inspectorii şcolari Crina Martinescu şi Icbal Anefi (ISJ Constanţa), prof. Iuliana Ionescu (director, Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza”) şi prof. Serin Türkoğlu (Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza”). Tot la Samsun, profesorii au avut o întrevedere cu preşedintele Sindicatului Cadrelor Didactice (SEN), prof. Güngör Bağ. Proiectul a fost coordonat de preşedinta comisiei de învăţământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, împreună cu preşedinta comisiei de cultură, prof. Serin Türkoğlu.

Biroul de presă UDTR,


Print